Gyakran ismételt kérdések

Milyen alapanyagból készülhetnek a zászlók?

Korunk korszerű lobogói általában 100% poliészter alapanyagból készülnek, melyből azonban különböző gyártási technológiákkal számos eltérő tulajdonsággal rendelkező kelmét állítanak elő. A zászló rendeltetése határozza meg az általunk felhasznált alapanyagot. Így például az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett, kültéri lobogókat (pl. hajózászló, közterületeken elhelyezett nemzeti vagy reklámzászlók) hurkolt, 110 gr/m2-es alapanyagból készítjük, mely könnyű súlya ellenére is kitűnően ellenáll a szélnek, esőnek és a nap káros UV sugárzásának. (Ma 1040; Ma 1120)
Rendelet szabályozza azonban a közintézmények fellobogózását, mely előírja, hogy az ilyen épületeken a nemzeti zászlóknak szőtt textíliából kell készülni. Erre a célra ajánljuk 100 gr/m2-es zászlóselymünket, melyből gyönyörű címeres és címer nélküli zászlók készíthetők. (Ma 1000; Ma 1020)
Díszzászlóinkat, legyenek akár nyomottak vagy hímzettek nagy fényességű szaténselyem alapanyagból készítjük, mely azonban a tartós kültéri használatra nem alkalmas. (Ma 1060) Szintén szaténselyem alapra készítjük mindkét oldalon nyomott asztali, autós- és sportzászlóinkat is.

Vannak-e szabványméretek?

A különböző nemzetek zászlóinak nem a mérete, hanem az oldalaik aránya van meghatározva. Magyarország zászlaja a legtöbb országéhoz hasonlóan 3:2 arányú, mely azt jelenti, hogy 3 egységnyi hosszúsághoz 2 egységnyi szélesség társul. Ezzel ellentétes azonban a közintézmények fellobogózásáról szóló kormányrendelet, amely a magyar zászlók méretét 2x1, 3x1,5 vagy 4x2 méterben határozza meg. A zászlózási etikett szerint az egymás mellett elhelyezett zászlóknak azonos méretűeknek és arányúaknak kell lenniük. Oldalainkon a szabványnak megfelelő zászlókat vásárolhatják meg. Természetesen egyedi méreteket is szívesen elkészítünk.
A reklámzászlók arányait általában a nyomandó minta jellege, míg méretét a zászlórúd magassága határozza meg.

Mekkora lobogót helyezzünk el a zászlórudunkon?

Fali zászlórúd esetében:
• 1,5 m-es rúdhoz – 90x60 cm-es,
• 2 m-es rúdhoz – 135x90 cm-es,
• 2,5 m-es rúdhoz – 200x100 cm-es
Föld zászlórúd esetén: bármekkora zászló elhelyezhető figyelembe véve azt, hogy a zászló ne érjen hozzá másik zászlórúdhoz, egyéb tárgyakhoz, illetve fához.

Tisztíthatók és javíthatók-e a zászlók?

Igen, a zászlók általában mosógépben 40C0-on moshatók. Kivételt képeznek ez alól az olyan zászlók, melyekre szitanyomott címer van felvarrva (pl. az Ma 1020-as címeres magyar zászló). Az ilyen lobogókat kézzel, langyos vízben lehet tisztítani. Száradás után vasalás javasolt. Tudni érdemes azonban, hogy a gépjárművek által kibocsátott szennyező anyagok által megszürkült zászlók eredeti színüket már nem nyerik vissza.
A közintézmények fellobogózásáról szóló rendelet előírja a zászlók három havonkénti tisztítását, illetve kötelező évenkénti cseréjét. Ne feledjük, hogy egy koszos vagy szakadt lobogó éppen ellenkező hatást fejthet ki, mint amire a zászlót eredetileg szántuk. Különösen illetlen dolog nemzeti lobogónk elhanyagolása. Cégünk az általunk készített zászlókat a vásárlást követően két alkalommal ingyenesen kitisztítja és ha szükséges, megjavítja. Önöknek pusztán a szállításról kell gondoskodniuk.

Mi az élettartama a zászlónak és vállalnak-e rá garanciát?

A zászló élettartamát nagyban befolyásolja elhelyezése. Egy gépjárműforgalommal nagyon terhelt út mellett a zászlók akár néhány hónap alatt is elkoszolódhatnak oly mértékben, hogy már tisztítással sem hozhatók vissza eredeti színei, ezért cserélni kell. Vannak természetesen az átlagnál jóval szelesebb, huzatosabb helyek, ahol az elhasználódás gyorsan bekövetkezik, míg egy szélvédett, tiszta levegőjű környezetben akár évekig is loboghat. Garanciát a fenti okok, illetve a bármikor bekövetkező viharok miatt cégünk nem vállal. A zászló élettartama jelentősen meghosszabbítható, ha azt a meteorológia által előre jelzett viharok előtt bevonják.

Milyen módon rögzíthetem zászlómat?

Amennyiben fa zászlórúdra kívánják a zászlót elhelyezni, kérjük válasszák a rögzítési módnál a bújtatós változatot: a zászlót a bújtatójánál fogva ráhúzzák a rúdra és egy vagy két szöggel az e célra varrott füleknél megtűzik.
Földzászlórúdra - amennyiben azon drótkötél vagy egyéb zsinór fut – kapcsokkal ellátott zászlót tudnak rögzíteni a kötélzeten kialakított hurkokba. Hajózászlók esetében – ha a hajón zászlórúd található – a kötözővel ellátott lobogókat javasoljuk, míg vitorlás hajók álló kötélzetén a tépőzáras lobogókat rögzíthetik egyszerűen.

Szita- vagy digitális nyomás?

A technika fejlődése mára már lehetővé teszi, hogy digitális nyomtatással is hasonló minőségű zászlókat készítsünk, mint szitanyomással. Ehhez természetesen speciális zászlónyomó berendezésre van szükség, mely az általában elterjedt nagyformátumú,
oldószeres tintával nyomó berendezésekkel ellentétben speciális, úgynevezett szublimációs eljárással nyom. E technológia kimondottan poliészter textíliák színezésére lett kifejlesztve. Az általunk ilyen módon elkészített zászlók mosás és dörzsállósága kitűnő, színei élénkek, a használat során nem kopnak, nem töredeznek. Szitanyomással a magas előkészületi költségek miatt általában sok darabos és/vagy kevés színnel nyomott zászlókat érdemes készíttetni. Cégünktől kért árajánlat során minden esetben mérlegeljük, hogy melyik módszerrel tudunk költségkímélőbben zászlót előállítani és az olcsóbb eljárásra adunk árajánlatot.

Vállalják egyedi zászlók elkészítését is?

Természetesen vállaljuk. A zászlókészítés nyitóoldalán az árajánlatkérésre kattintva, adatainak megadásával kérhet ajánlatot.
Az árajánlatkérés leírása mezőbe kérjük, írják be a lobogó méretét, darabszámát, valamint hogy a zászlót milyen célra kívánják használni, hogy cégünk az Önöknek legmegfelelőbb anyagra és nyomási eljárásra adja meg ajánlatát. A kalkuláció elkészítéséhez nagy segítséget jelent, ha fájlmellékletként (cdr, ai, eps, jpg, bmp, gif, tif, doc) megküldik a zászlótervet.

Hogyan jut el hozzám a megrendelt termék?

Termékeink – külön megállapodás hiányában – készpénzfizetés ellenében átvehetők személyesen irodánkban, vagy postai úton utánvéttel tudjuk eljuttatni Önhöz. A postaköltség zászlórendelés esetén a megrendelt mennyiségtől függetlenül bruttó 1500 Ft. Amennyiben zászlórudat is rendel, a postaköltség bruttó 2100 Ft.

  • A kedvezményezett neve: ROVIPRINT Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: A ROVIPRINT Kft. kapacitásbővítő gépvásárlása
  • A szerződött támogatás összege: 5 069 523 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • A projekt tartalmának bemutatása:
    A projekt keretében egy modern hímzőgép került beszerzésre, és üzembe helyezésre vállalkozásunk telephelyén. Az új hímzőgép 6 fejes, 15 tűs, huroköltéses, beépített komputer-vezérlésű gép, mely egyidőben több munkadarab hímzésére képes, hímzési sebessége lényegesen magasabb, ciklusideje rövidebb, mint elavult elődjéé. Emellett az új gép lényegesen energiahatékonyabb, és zajkibocsátása is alacsonyabb. A gyorsabb gép jelentős termelési kapacitásnövekedést, ezáltal árbevétel-növekedést, az alacsony vibráció és a halkabb működés pedig jelentős zajszint-csökkenést eredményez, amely dolgozóink számára kellemesebb munkakörülményeket biztosít."
  • A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018. január 15.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00501

Elérhetőség

Üzletünk

7622 Pécs, Légszeszgyár utca 17/b
Telefon: +36 72 511-480
E-mail:
Ügyfélfogadási idő:
hétfőtől - csütörtökig: 9.00-16.00 óráig
pénteken: 9.00-14.00 óráig

Levelezési cím

Roviprint Kft. 7627 Pécs, Torda utca 20.

Cégadatok

Cégnév: Roviprint Kft.
Székhely: 7627 Pécs, Torda utca 20.
Telephely: 7622 Pécs, Légszeszgyár utca 17/b
Cégjegyzékszám: 0209067736
Adószám: 12722673-2-22
Bankszámlaszám: 10701214-47201103-51100005
CIB Bank Zrt.
Pécs

Csomagküldés

Roviprint Kft. H-7627 Pécs, Torda u. 20.

Térkép